Recension Letternas revansch

Jag läser nog mest manus i hela Sverige men ibland får jag tid till att läsa böcker. Ni vet utgivna böcker. Som man kan ta på. Som har den där lukten av nypressat och som man kan vika öron i. (jaja, haters will hate – jag viker väl för fan öron om jag vill!). 

Just nu är jag dessutom inne i en konspirationsfas de luxe och då passade det fint att en sån bok trillade in i brevlådan. Jag har läst Letternas revansch av Otto Ozols som sålt försäljningsrekord med boken i Lettland. Vi kan väl säga att det är deras Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, fast med en lett, och som kastas in i de flesta stora faktiska händelser på 90 och 00-talen, som inte är pensionär … typ.

Förutom språket som kan vara lite stelt emellanåt är det en riktigt underhållande bok. Det är en thriller som är en skröna som är en historisk skildring om svenskar och Sverige och letter och Ryssland och om världshändelser som Otto naivt men hungrigt kastas in i. Ja jag vet, lång mening. Du kan andas nu. Och den är även en historia om kärleken till en Porsche.

Jag gillade den skarpt och är en fan av skrönor, speciellt om de är konspiratoriska. Den är humoristisk och lite småmysig ibland. Helt klart värd att läsa och fundera på hur mycket man egentligen vet, eller snarare inte vet, om allt som händer i världen som man tror man vet allt om. Och så ska den svenska Kungen kidnappas.

Hur mycket kan en människa påverka stora händelser i världen utan att ens veta om att hen gör just det. Hur mycket kan din inblandning i en händelse förändra något radikalt. Är det egentligen så enkelt? Ska vi tro på allt som står i media eller är det dags att vakna upp nu? Är letterna inblandade i allt som händer i världen? Ska banker och politiker verkligen få lura oss mer … Förlåt, jag sprang iväg lite där.

I vilket fall som helst. Gillade du Hundraåringen som … så ska du läsa Letternas revansch. den får fyra Havrefarsor.

 

letternas revanch otto ozols

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.