Problem …

Jag har tänkt en del … Jo jag vet, helt sjukt men det är sant. Jag har grottat i mig själv  … Seriöst, sluta skratta! 

Anyway. Jag har märkt en tydlig sak när det handlar om problem. Vi har dem ju varje dag, de slutar liksom aldrig dyka upp och varje dag måste vi komma på lösningar. Ibland utan att vi tänker på det. Som Murpys lag liksom. Kan det hända mer strul så gör det alltid det. Precis när man tror att nu är det lugnt. Inga mer problem. Vi andas ut med en tung suck och då … BAM! ”Hej nytt problem.”

Story of our lives typ.

Jag har helt själv (jag vet – men män kan också tänka faktiskt) kommit fram till att det finns tre typer av problem. Problem vi kan göra något åt och problem vi inte kan göra något åt. Det tredje problemet är att vi oftast fokuserar på problemen vi inte kan göra något åt. Det är dom jävlarna vi hakar upp oss på, ältar och får ångest över.

Allt medan problemen vi kan göra något åt ligger och har födelsedagar i skallen och skapar ännu mer ångest. Är inte det lite sjukt?

En annan sak jag märkt är att just problemen vi inte kan göra något åt brukar ha förmågan att lösa sig själva till slut och att vi har oroat oss i onödan. Och så finns alltid den där typen i vår krets som säger åt oss att ALDRIG ge upp. Som om det är en bra sak att stånga huvudet blodigt mot en vägg.

Man behöver egentligen inte just ge upp, utan bara lägga saker åt sidan. Låta dem ta en paus och gå och fiska en stund liksom. Till slut kommer de olösbara problemen lösa sig själva. Helt jävla magiskt.

Så nu har jag bestämt mig. Jag ska bara lösa problem som faktiskt går att lösa! Are you with me? VAVAVAVA?

– Slut på dravel –

problem svart vitt

Det är aldrig försent att ge upp

2 Comments

  1. Så gripande starkt och tänkvärt. Tack för att du delar.

    Reply
    • Tack för att du läser!

      Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.