En bonsais dagbok – nio blad kv… äh fuck it …

Allt var ett mörker – men nu ordnar det upp sig. Jag ser en ljusglimt, du vet, som när man står i en källare och det automatiska ljuset slocknar, och långt, långt bort ser man den orangea pricken på tryckknappen. Den som lovar, tröstar. Här är jag. Tryck på mig så kommer allt bli bra igen. Men se upp för alla monster som lurar i mörkret på vägen hit, snubbla inte på alla lik som ligger i vägen. Jag finns här – för dig …

Dom, ni vet asen som köpte mig, har fest och en Alexandra ligger bredvid mig. Hon har en flaska Fireball i handen och pratar om döden. Att allt har ett vackert slut. Att jag inte ska låta asen komma åt mig. Att alla är idioter och att bara jag förstår henne och hon mig. Hon säger så vackra saker …

”Jag lider med dig. Jag förstår inte varför de plågar dig vännen.” Hon lägger sig på sidan och plockar av mig ett blad. Luktar på lövet och skakar på huvudet. ” Det finns ingen mening, förstår du vad jag menar?”

Ja. Så inihelvete.

Hon häller en skvätt Fireball i min jord och rötterna pirrar till. Suger glupskt i sig vätskan och jag … känner ljuset. ”Du …? Är det inte lika bra att bara dö liksom?”

Äntligen någon som förstår. Ödet leker kull med mig och har äntligen skickat en dödscoach. Happy days are here again, typ.

”Mörker … Ett kungarike för ett rakblad.”

Jag nöjer mig med en tändsticka faktiskt. Och lite bensin.

”Been there – done that. Nä, det kan gå åt helvete. Nån jävel kommer säkert och släcker skiten. Du behöver en bättre plan. Trust me on this.”

Va? Hör du mig?

”Ja det är klart. Jag är i klang med naturen eller vad fan det heter.” Hon häller en skvätt till i min kruka. ”Skål, tamefan. Fan. Allt är på låtsas i en obefintlig värld. Det finns ingen mening och om hundra år är det ändå ingen som bryr sig om vem du är … inte för att de bryr sig nu heller.”

Jävla mörker!

Jag känner hur jag blir yr och varm. Det pirrar så fint och ångesten lägger sig i ett hörn som en dammråtta. Lägger sig och sover en stund. Man kanske borde vattnas jämt med den där spriten. Wohoo PARTY!

”Äh, skärp dig. Vad fan har du att glädjas åt? Kolla på dig, ett par skinntorra kvistar, ett par patetiska blad och du är Halloweenpyntad.” Hon skrattar rått.”Du har fan framtiden bakom dig … SKÄRP DIG!”

Hon ställer sig upp, hämtar en kniv …

”Nu jävlar. Jag ska lära dig allt jag kan.”

 

Alexandra är legitimerad dödscoach och finns på livetsuger.se

Alexandra är legitimerad dödscoach och finns på livetsuger.se

DEN EXTREMT SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN KOMMER … EN ANNAN DAG.

2 Comments

 1. Alltså jag har älskat att läsa dina inlägg En bonsais dagbok, jag har skrattat otroligt mycket :-D. Jag tycker det är fullständigt genialiskt skrivit. Blev dock lite ledsen när inläggen tog slut :-(. Men tack för underbart rolig och fyndig läsning haha! Loved it!

  Reply
  • Hej Elin,

   Tack! Jag kan glädja dig med att Howards äventyr har fortsatt och kommer ut på Storytel i september. Jag och min fru har skrivit ljudboken I krig och kärlek där Howard har en roll :)

   Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.