Att gubbvakna …

Jag har börjat gubbvakna varje dag. Okristligt tidigt, 05.30, vaknar jag pigg och tänker okristliga tankar och vänder mig sexton varv och … till slut går jag upp 06.20. VARJE DAG! Fast jag inte ens behöver. Jag försöker somna om, men det går inte, så jag gör som alla andra som gubbvaknar …

Jag tar en promenad. Yolo liksom.

Jag har till och med börjat räkna steg med en app. Helt vansinnigt räknar jag steg varje dag. 10 000 steg om dagen ska jag ha. Som om det vore en tävling mot livet liksom.

Jag har börjat interagera med min omgivning dessutom. Jag vet, som en HELT VANLIG MÄNNISKA … Varje morgon möter jag samma personer. Gubben som tjuvröker i skogen, hundfolk som rycker trött i kopplet och ångrar att de köpte valpen till ungarna som vägrar gå ut med jycken, häst folket som släpper ut och fodrar hästarna och bara grymtar till svar när jag säger hej, tanten som powerwalkar eftersom hon skilt sig och minsann tänker visa hela världen, men framför allt exmannen, att hon fortfarande kan – heja henne btw. Jag hälsar på han änkemannen som fixar i trädgården varje morgon fast han inte behöver men saknar så in i helvete.

Och så jag. Och problemet är att jag är 20 år yngre än alla de andra som är uppe innan tuppjäveln. Det här är fan inte okej. Det är säkert för att jag slutat äta kött och mjölkprodukter. Så måste det vara. INTE FÖR ATT JAG BLIVIT GAMMAL!

Vi är som en sekt, alla vi som gubbvaknar varje morgon och spurtar mot livets slutskede. YOLO!

gubbvakna

Old man walking …

2 Comments

  1. Jag gubbvaknar nästan varje morgon och är sisådär 40-50 år yngre än dom andra… Hm…

    Reply
    • stackare …

      Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.