Skräck på riktigt – om gmo …

Det här är nog den mest skrämmande boken jag läst på länge, och då är jag ändå gift med en skräckdrottning. Men den här är på riktigt och verkligheten överträffar som oftast fiktion. I boken Hotet mot livet, av F. William Engdahl, får man en riktigt ögonöppnare om korruptionen och mörkläggningen inom gmo-industrin. Och även om USA´s agenda med sina krig och hur de bland annat skapade ”fri marknad” i Irak och banade vägen för jihadister som ISIS.

Den skräms, på riktigt. Läsaren får en inblick i hur fullständigt skoningslöst storföretagen och regeringar jobbar med den enda agendan att tjäna pengar och få makt, och hur korrumperade många politiker är – hela vägen upp till presidenter. Hur de fullständigt skiter i oss vanliga människor.

Men framför allt handlar boken om gmo-företag som Monsanto (som ligger bakom giftet Agent orange som användes under Vietnamkriget, DDT, glyfosat, sackarin etc) och farorna bakom bekämpningsmedlet Roundup, den genetiska manipulationen av grödor och boskap, samt hur herbicider och pesticider påverkar människor. Det är ett enda stort mänskligt experiment gömt bakom ”social rättvisa” på bekostnad av dig och mig.

Det finns en konspirationsteori i boken och det är lite foliehattsvarning angående Rockefeller Foundation men om bara 10 procent är sant så är det ännu mer skrämmande. Dock är det späckat med källhänvisningar och är byggd på både vetenskapliga artiklar, etablerade forskare och relevanta fakta. Bland annat tas oberoende vetenskapliga undersökningar upp, längre studier av grisar, råttor och kor, som tydligt visar hur gmo påverkar levande organismer. Den känns väl underbyggd och när man förstår att vi äter mat som är genmanipulerad och innehåller gifter som företagen bakom inte vill redovisa för, och riskerna som hör till, blir man medveten om sin kost, på ett helt annat sätt än tidigare.

Så nu är det bara KRAV-märkt mat som gäller för mig.

Läs boken! Den är en av de viktigaste böckerna du måste läsa. För din egen och dina barns skull.

Årets skräckis

Årets skräckis

2 Comments

 1. Den ska jag läsa! Läser många skrämmande faktaböcker som får mig att bli alltmer medveten om allting runtomkring. Har ätit ekologiskt så länge jag minns. Odlar själv så jag vet att mycket av det jag äter är ekologiskt, men jag kan inte göra något åt det som faller ned från luften…

  Lägger den på min ”Att-Läsa-Lista”. Tack för tipset.

  Kram Kim :-)

  Reply
 2. Dessutom finns Monsanto med odlingar i Sverige numera, och deras genmanipulerade från sprider sig till andra odlingar etc etc. Vidrigt! Vi ska köpa mer ekologiskt i fortsättningen.

  Tack själv :)

  Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.