Pedofilvarning …

Tjena Mamman!

Hästnet. Jag känner att vi måste prata om det. Det är viktiga grejer, kanske superhemliga grejer. Det ser kanske oskyldigt ut och du är mer rädd för Facebook, Snapchat och alla andra sajter du inte har en aning om. Men jag svär, Mamman. They got nothing on Hästnet.

Visst ska du varna henne för alla fula gubbar och idioter på sociala medier, snacka om webcam, näthat och att allt som läggs upp på nätet stannar där forever. Men shit, Mamman.

Hästnet är en skitbra sida, på många sätt. Jo, jag lovar. En plats där flickor kan drömma om sin stora kärlek, du vet den där hästen som kostar över hundra fucking tusen kronor och som de bara måste ha, det finns även hästar som ges bort gratis, annonser om medryttare, foderhästar, prylar som är rosa och allt som handlar om hästar.

Min dotter bor ibland på Hästnet, lite som ett andra hem kan man säga faktiskt. Hon kommer fram till mig. ”Det finns ingen annan”, säger hon och ser sådär jävla ledsen ut att jag åtminstone måste titta på annonsen. Jag veeeet, men sån är jag. Jag ligger som ett plåster runt min frus och mina barns lillfingrar.

”Vad fin den är”, säger jag tills jag ser priset och plötsligt är hästen ful som ett babianarsle. Jag hittar fel på den: ”Du vet, den är för gammal. Och så ser den ut att halta.”

”Halta?” frågar den lilla skitungen. ”Hur ser du det på en bild?”

”Jag ser sånt”, säger jag och låtsas vara extremt erfaren.

Du ska veta att det är drömmarnas fält, det där jävla Hästnet. Och det är vi föräldrar som får lida. De förlorar sig i alla drömmar i varje annons och du kommer göra dem besvikna. Oftast, men det ska de ha. Livet är ingen dans på rosor. Och Hästnet är en ond plats. Just saying.

En dag kommer Nikki fram till mig. ”Pappa?”

”Nä!”

”Seriöst. Du vet inte ens vad jag vill.”

”Jo, jag hör det på din röst och mitt svar är nä.”

Hon tar ett djupt jugoslaviskt torpediskt andetag. ”Jo, lyssna.”

Hon sätter sig bredvid mig och rubbar alla cirklar. Kräver uppmärksamhet.

”Alltså …Vet du vad nä betyder?”

”Samma sak som ’vi får se’.”

”Duktig tjej. Så vad gör du här? Ut och lek eller något.”

”Seriöst, jag är inget barn längre. Jag är femton år.”

”Nä, du är fjorton. Nu förstår jag att det går dåligt i skolan om du inte ens vet hur gammal du är.”

”Men pappa!” Hon kan inte låta bli att skratta.

”Seriöst!” ”Nä.”

Hon skriker ut lite damp och fäller ned locket på min Mac. ”Lyssna. På Hästnet är det en snubbe som har två connemaror som han behöver hjälp med. D-ponnyer. Och jag får tävla med dem om jag vill. Och han kan inte ta hand om dem nu för han ska till Tyskland.”

”Va?”

”Seriöst. Lyssna!”

”Jag hör bara bla bla bla.”

Mer damp och nu är det allvar. Hon stampar till i golvet. ”Jag måste få göra det här. Kommer dö annars.”

”Dö unge.”

”Pappa!” Mer damp och knutna nävar. Hon slår mig på låret.

”Vill du att jag ska dö eller?”

”Nä, jag älskar dig men min plånbok hatar dig.”

”Lyssna bara. Hans stall finns här i närheten.”

”Du menar att du hittade en annons med två connemara d-ponnyer som du kan få tävla med och som finns i ett stall i närheten?”

”Nä, han ringde på min annons.”

”Din annons? Vad fan annonserar du om?”

”Vem jag är och sådär. Om vad jag söker, typ en connemara.”

”Vem du är och sådär? Seriöst Nikki …”

”Men seriöst.”

”Det är mycket som är seriöst nu för tiden. Okej, den här snubben. Vem är det?”

”Jag sa ju det. Han sa också att vi kan mötas upp.”

Mötas upp?

”Nä, det sa du inte. Vad heter han?” Mina tarmar vrider sig olustigt och skrapar emot kräksjuka fjärilar i magen. Mötas upp? Två connemaror? Jo tjena …

”Lars någonting. Han var lite skum så jag vill att du pratar med honom.”

”Okej, ring upp den här Lars Någonting som är lite skum så får jag prata med honom.”

Min kära dotter har redan numret uppe och ringer direkt. Han svarar och hon säger vem hon är och att de kan träffas. ”Vänta så ska du få prata med min pappa.” Hon räcker över luren till mig men han har lagt på. Hon provar att ringa upp igen men nu svarar han inte. På tredje uppringningen har han stängt av telefonen.

”Lite skum?” skrockar jag.

”Fan. Jag visste att det var en jävla peddo”, säger hon och ser sur ut. Sparkar till något.

Dröm i kras – Jävla as.

”Vi får ringa snuten.”

För något år sedan ringde polisen upp oss om en annan pedofil. I mobilloggarna fanns Nikkis nummer och flera andra flickors.
Jag gör en polisanmälan och de lovar att kolla upp numret till Lars Någonting som är lite skum och se om det är andra tjejer som ringts upp. Förmodligen kommer han aldrig att hittas men man kanske kan rädda någon annan tjej från att ”mötas upp”.

Du fattar va, Mamman? Jag vill inte skrämma upp dig men det finns jävla as där ute. På bloody Hästnet.

 

peddo på nätet

18 Comments

 1. Tyvärr måste man vara på sin vakt. Bra och klok dotter :-)

  Reply
  • Ja, hon är ju det :)

   Reply
 2. Klok dotter du har. Well done!

  Reply
  • Tack, och det är hon.

   Reply
 3. Varje förälders mardröm…
  Den ständiag kampen mot sociala medier, vi lyckades hålla våra borta från dem tills de var 13. Men nu är de där men med restritionen att vi har full insyn i deras mobiler. Men många föräldrar har nog förlorat den kampen, de som inte har ork att stå emot eller kunskapen att förstå vad som händer.
  Det värsta som hänt än så länge är att ett av kidsen anmälde sitt mobilnummer till någon tävling för att vinna en PS4. Det ringde säljbolad i två veckor efteråt tills jag skällde ut rätt person. Billig men nyttig läxa.

  Hoppas hon lärde sig ngt :) och skönt att det inte gick längre.

  En riktig mardröm som jag inte ens skulle önska mina fiender, och tro mig jag kan önska dem mycket ondska.

  Reply
  • Det finns så jäkla många ställen att kolla när även spelen som Minecraft etc har chatfunktioner. De frågar efter adress ofta så man får ha koll på dem med … Så satans synd att det ska behöva vara så.

   Reply
   • Det gäller att ha järnkoll och få kidsen att acceptera att du ha insyn.
    Det har varit hårda diskussioner.
    Men jag tror det har gått hem de verkar vara rätt medvetan om riskerna. Det snackas även om det i skolan en del, men det händer ff saker.

    Reply
    • Det gör ju det!

     Reply
 4. Jävla tur att ni har en smart dotter kombinerat med en smart far. :)
  Jag är orolig för hur jag kommer bli när jag blir förälder och mitt barn börjar använda internet. Kommer vara nervös hela tiden ju. Om mitt barn är inne på ens hälften så sjuka sidor som jag var i tonåren så är det skäl nog för att flytta ut i en stuga i skogen utan el. 😛

  Reply
  • Och väldigt bra skrivet förresten! 😀

   Reply
   • Tack!

    Reply
  • haha jag bor i en stuga ute i skogen. Det hjälper inte :)

   Och tack!

   Reply
 5. Tragiskt att det är så men super bra att du går ut med varning. O skriver det hela lite som ett kåseri. Så man känner att man vill läsa till slutet. Glad för er att det gick så bra. Glad att jag i tonåren kunde gå 3 km i mörker till stallet o va trygg tråkigt att ”våra” barn inte har den möjligheten. Känns sorgligt

  Reply
  • Tack! Ja, det var bättre förr :)

   Reply
 6. Fantastisk text. Oerhört viktig och dessutom en bara alldeles fantastiskt skriven text. Elmore leonard style:)

  Reply
  • haha tack, det tar jag som en komplimang :)

   Reply
 7. Gud va tur att hon blivit/är en sån klok ung tjej, som också lyssnat och lärt sig av er! Min son är bara 7 år och använder inte chat funktionerna än på typ minecraft som han för övrigt älskar som så många andra barn! Jag har ”redan” börjat tala med honom om såna saker lite smått och då och då om att det finns människor som har onda avsikter trots att dom ger sken av motsatsen, på t.ex minecraft men vill ju heller inte ”skrämma” honom för mycket?! Tänker att det lika bra är att börja i tid och varna om farorna så kanske det fastnat som för din kloka dotter, när dom börjar surfa på det sättet! När jag var tonåring i början på 90 talet var man bara rädd för blottare och det är ju bara en piss i Mississippi mot va dagens ungdomar behöver vara rädda för! Bra jobbat och jävligt bra och intressant skrivet :)

  Reply
  • Tack, och jag håller fullständigt med. Min fru och jag har tagit det med 7-åringen här, att han inte får lämna ut adress etc på Minecraft och liknande.

   Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.