En full fluga från Oz

Jag har världens roligaste och vackraste fru och hon bor ibland i ett eget kosmos. Där allt kan vara jättefint och förunderligt. Hon är som en liten älva som ser allt i regnbåge. Speciellt efter två öl, det är som att hon får nycklarna till Oz efter just två öl. Som ett fönster öppnar sig och bara släpper in henne och ger mig en glimt av den där fantastiska hjärnan hon har.

Vi sitter på en golfrestaurang på date och dricker en öl efter maten, det är lagom varmt och en kaxig men rolig servitör dyker upp då och då och hånar oss. Som näthat men live liksom.
En fluga landar på fruns glaskant och hon lyser upp.

Fru: Men TITTA! Det är så fint. En fluga som försöker vara en citron. (hon sträcker upp händerna i luften i ett försöka att likna garneringscitron och fnissar, ögonen kniper ihop precis som jag älskar när de gör på henne).

Jag: Jag älskar dina kråkfötter, säger jag kärleksfullt.

Fru: (tittar ner på sina skor) Det var inte särskilt snällt sagt. Kråkfötter … (tittar snett på mig).

Pärlor för svin …

Jag: Alltså dina kräkfötter vid ögonen.

Fru: Jaha, men jag är mer en ankfotsmänniska faktiskt. Quäck, säger hon och byter fokus till flugan igen.

Fru: Men kolla. Han gnider tassarna och smider planer.

Hon tar flugan och lägger den på bordet och droppar lite öl på honom (ja det var tydligen en han, min fru kan se sånt).

Fru: Åh nej, vad har jag gjort? Nu kommer han bli skitfull och lukta öl och hans fru kommer bli skitförbannad. (härmar en flugfru) Ditt as, har du varit på golfrestaurangen nu igen.

Servitör: Vilket as! Han lämnar henne med sju miljoner flugbebisar. Typiskt män.

Flugan släpar sig bort från pölen och ett blött spår följer flugan.

Jag: Det är en tjej, kolla snigelspår, säger jag och skrattar.

De tittar på mig som om jag vore dum i huvudet. Folk har fan ingen humor. Just saying.

En till fluga dyker upp.

Fru: Men titta, nu är hans fru här också. (klappar händerna lite fint) Shit vad stryk han kommer få.

Så där håller det på resten av kvällen och tvära kast mellan ämnena, man får det tydligen om man bor i en regnbåge. Jag vann liksom. Så vad ville jag säga med här? Inget förutom att du ska vara snäll mot flugor. De har också en fru.

Caroline L JensenFlugan ville inte vara med på bild.

4 Comments

 1. Haha. Önskar man fick vara en fluga på väggen på era dejter. Förutom underhållningen bjussas man ju till och med på öl.

  Reply
  • :) och fireball såklart.

   Reply
 2. Ett underbart ögonblick ur en kärleksfylld tillvaro. Humor! Love it :)

  Reply
  • :) Tack!

   Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.