Dags för en reality check …

Är vi verkligen så blinda? Är rädslan så totalt smittobärande att vi väljer att inte se verkligheten för vad den faktiskt är?

Alla aktioner har reaktioner. Tänk på det en stund. Om du har ett symptom så finns det alltid en orsak till symptomet. Är du med mig på det? Så istället för att skrika oss hesa över symptomen och reaktionerna kanske vi ska slakta orsakerna. Eller åtminstone förstå dem.

Idag är en sorgens dag. Terroristdåden i Frankrike är avskyvärda och samma sak med terrordåden i Libanon för några dagar sedan. Jag lider med alla anhöriga som fick någon de älskar mördad igår. IS ska fördömas! Men olika inlägg på Facebook och andra sociala medier skrämmer mig till viss del. Som inlägg om klantiga Romson, om flyktingarna, gränskontroller, om terrorister i Sverige. Många går i samma led som vita små får. Det skrämmer mig kanske mest, just för att det är precis vad på vissa makter och även IS vill.

Allt obegripligt våld ska bort oavsett i vilken del av världen det sker i. Samma sak med USA´s och Rysslands dödande av oskyldiga i Syrien till exempel. Det pågår ett tredje världskrig idag och det växer, snart har vi kriget utanför vår egen dörr om det fortsätter såhär. Och då menar jag inte för att vi tar in flyktingar. Och där en del av dem kan vara just terrorister men det är fan på tiden för en reality check nu. Jag har tröttnat på alla inlägg på bland annat Facebook som skriker total rädsla. Vi är alla rädda för det som händer men kom igen, öppna ögonen, bara en aning. Syriens största tillgångar är gas, olja och fosfat. Känns det igen?

Till att börja med. Flyktingarna som kommer hit flyr från ett krig, ett krig där IS, Syrien, USA, NATO och Ryssland dödar civila. De muslimer som kommer hit flyr alltså även från fanatiska muslimer, och många av dem tar sig hela vägen till Sverige för att de har anhöriga här. Men de flyr från muslimer, våldsamma sådana. De som kommer hit vill alltså ha fred, inte slåss. Börja gärna med att förstå det. Islam och kristendomen och de flesta religioner är faktiskt inte våldsamma, de har ett fredligt budskap om än jävligt ålderdomligt, kvinnoförnedrande och galet emellanåt. Men det är de som tolkar det på sitt eget sätt som gör religion våldsam. Fanatikerna, inte religionen i sig. Det är som att säga att det är vapnen som dödar men det är det ju inte, det är de som håller i vapnet. Men det finns även en orsak till terrorism. Jag säger inte att vi ska ursäkta det på något sätt. Det är verkligen vedervärdigt. Men kan vi stoppa det? Med annat än våld?

IS har dödat över 100.000 muslimer. Sina egna alltså. Sluta dra ett helt folk över en kam. Det är som att säga att alla Norrmän är högerextrema efter Breiviks illdåd. Eller att alla svenskar älskar jantelagen, eller att det går isbjörnar på våra gator. Sluta tro på alla fördomar. Ett par klick på oberoende tidningar och så vidare kommer ge dig en del av sanningen iallafall. Våga ifrågasätta även om det går emot din egen bild av hur saker ser ut.

Fatta varför IS, Alqaida och andra terroristgrupper finns. Jag säger att det finns en förklaring utan att ursäkta IS och de andra på något sätt. USA har en agenda och får ta på sig ansvaret för IS, Alqaida och de andra terroristgrupperna de skapat. För de har skapat dem. Och de har haft en agenda och har det fortfarande, och alla som sitter i deras knä kommer få smaka skit. Även vi, om vi väljer att gå med i NATO till exempel. Och det trista i sammanhanget är alla de som skriker att nu måste vi slå ned hårt mot terroristerna, stoppa flyktingvågen, kasta ut alla invandrare och rösta på SD och så vidare. Ni går i andras ledband. Ni har slutat tänka och ifrågasätta. Det är okej, bara ni gör en reality check då och då.

Som det är nu kan jag lova er att SD, andra högerextrema partier i Europa, USA, Ryssland och alla andra tycker att det här med dåden i Frankrike är en bra sak. Och för att förtydliga, nej, jag menar inte alla amerikaner eller alla som röstar på SD eller alla européer. Utan bara de som räknas, de som styr. De vill nämligen att rädslan ska styra oss, så att vi godkänner deras agendor. För att deras syften tjänar på det. Egentligen utan att vi är medvetna om dem. De gömmer massa skit i sin kamp mot terrorismen, en terrorism de till väldigt stora delar står bakom. Precis som de påverkar media och informationsflödet. Krig är inte bara bomber. Den som styr informationen, styr befolkningen. Även om de ljuger sig harmynta på kuppen.

För att fatta varför kan vi ta ett exempel: Irakkriget. De flesta av oss fattar att USA är ute efter olja. Det är ingen hemlighet att USA startar krig för att komma åt naturresurser och banar väg för sina banker och storföretag, och att de gör det på falska grunder genom att manipulera opinion och media. Vi vet ju det men det som upprör oss  är resultaten, inte orsaken. Det skrämmer skiten ur mig. Den framtiden vill jag inte ha. Den vill nog ingen ha. Vill du vara en knähund så kör hårt men dra inte med mig.

USA startar inte alltid krig med en gång, kan de manipulera sig in bakvägen – så gör de det. Är alla amerikaner likadana? Nej såklart inte. Men USAs regering är rätt korrumperade och går i storföretagens och bankernas koppel.

Så sorry, Irak. Lite bakgrund. Saddam var en gång USA´s gullgris. Jo det är sant, samma sak med Usama Bin Laden. Utan USA så hade vi kanske inte ens vetat vilka de var. USA har stöttat dem och utbildat dem för att det passade deras syften. Men sen kom vändningen, de ville inte vara USAs gullegrisar längre, de ville köra sitt eget rejs och allt det där. Då sätter USAs propagandamaskin igång. På falska grunder och med påhittad information skaffar de stöd att kriga mot Irak. De påstår att Saddam står bakom terrorism, att han har massförstörelsevapen och mycket annat. Saker som det kommit fram var rena påhitt, som till och med Tony Blair gått ut med att han ångrar, att det var falska grunder.

Hur som helst. Det går ganska snabbt, de avsätter Saddam och alla är nöjda, eller?

Så vad gjorde USA sen? Jo, de tog över styret över Irak. De sparkade 500.000 statsanställda, allt från soldater, läkare till boktryckare och förläggare. De stänger ned tidningar som vill rapportera om USAs olika beslut och agerande. De ser till att bönderna måste använda amerikanska företags växtfrön. ser till att jordbrukarna måste odla saker som passar amerikanska företag och marknad. Alla statsägda företag, inte bara de som är knutna till olja privatiseras och köps upp av amerikanska intressen. Amerikanska banker tar över. Den statliga skatten sänks från 40 % till 15 % och amerikanska företag får skattefritt flytta sina vinster från landet.

Det här är bara en dal av sakerna. Som irakier blir man då ganska förbannad. Alla har fått det sämre och man har inte längre kontroll över sitt land. Skulle inte du ruttna då, iallafall lite? Så vad händer? Missnöjet ger de radikala en chans och de fanatiska muslimerna får fäste. Lite som SD fast i Irak, och med våld. När irakierna fattade att USA inta alls var ute efter att ge dem frihet från en diktator, bara byta ut styret och ge dem ett ännu sämre liv. Ja, då slår det tillbaka så klart. Och de använder religionen som medel. Inte alla, utan någon procent av befolkningen ansluter sig. De flesta irakier, majoriteten är inte fanatiska, sakta men säkert försöker de ta tillbaka sitt land med vanliga medel, utan våld. Men missnöjet växer. Speciellt när USA gjort samma sak med Libanon, Afghanistan, Kuwait, Syrien och så vidare. Då med våld men sen har vi alla de länder som USA mer eller mindre tagit över utan direkt våld.

Libanon hade innan USA gick in gratis sjukvård, bra utbildning, kvinnor gick utan slöja och så vidare. Och de hade inga terrorister, de fundamentalistiska muslimerna hade inget fäste. Idag är Libanon en spillra av sitt gamla jag. De har fri marknad, jajjamänsan, men nu kostar allt och de flesta är missnöjda. Bara för några dagar sedan dödades över hundra personer i självmordsbombningar. Och så undrar du kanske varför de flyr … Varför IS får fotfäste …

Så … tadah. Terrorismen växer och nu propagerar USA för att den måste stoppas, med alla medel samtidigt som de gnuggar händerna. För USA är krig kapitalism. Storföretag, banker och politiker tjänar sjukt mycket pengar på krig. Krig föder mer krig. USA föder terrorism. Det ännu sjukare är att USA lägger triljoner dollar på krig men har inte råd att ta hand om sina krigsveteraner när de kommer hem och behöver vård. Helt sjukt. Känns det igen?

Om USA och NATO och Ryssland skulle dra sig tillbaka och inte lägga sig i längre. Om de slutar sluka andra länders naturtillgångar och fullkomligen köra över befolkningar. Tror du verkligen vi skulle ha IS då? Tror du verkligen att det skulle förekomma självmordsbombningar och terroristdåd i Frankrike och andra länder? IS har sin egen agenda och just nu föder vi alla den tyvärr.

Vi vanliga människor har makt, massa makt faktiskt, men bara när vi säger ifrån och ger oss på orsakerna till allt skit som händer. När vi sätter ned foten. Jag skiter i vad du röstar på. Jag fattar och håller med dig i säkert massa saker. Det är fucking fel. Politiker tar inget ansvar och säger bara att det är alla andras fel, de skiter i våra gamla och unga men kom igen. Det är inte invandrarnas fel. Det är politikernas fel. Låt oss se sanningen för vad den är. Låt oss ta en reality check då och då.

Bara genom att förstå orsakerna, inte köpa bullshit och våga ge oss på dem som står bakom orsakerna kan vi stoppa terrorism. Vi ska inte gulla med vare sig terrorism eller USA eller våra politiker som smiter undan ansvar. Men som det är nu växer rädslan, flyktingströmmarna och terrorismen. Vi kanske bör se det här med andra ögon och bemöta det annorlunda.

FRANKRIKE SORG

 

Lite källor för den som vill botanisera:

Wiki
Wikileaks
Wikileaks
Aftonbladet
http://cpa-iraq.org/regulations#Orders
Bagdad Year Zero, Harpers Magazine 2004
http://grain.org/articles/?id=6
Youtubeklipp
Youtubeklipp

 

9 Comments

 1. Leffe, du är ju helt tokig. Att skylla terrorismen på USA är vansinnigt. Läs lite historia så kanske du förstår att den enda anledningen Hitler stoppades och Sovjet inte tog över Europa efter andra världskriget är USA. Samma sak med Bosnien – räddat av USA. Iden att USA har tjänat pengar på Irak och Afghanistan är befängd. Ta ditt USA-hat med dig och åk ner till Syrien – Irak – Palestina och dela ut lite fredsblommor. Vi får se hur länge det tar innan de kidnappar dig och hugger halsen av dig. Den enda anledningen vi har terrorister är att en del fanatiker har lyckats övertala idioter att offra sitt eget liv för en galen ide. Precis samma sak som Hitler gjorde, fast han lyckades få det till en större skala. Skyller du Hitler på USA också? Att försöka förklara bort brottslingens skuld på någon annan är farligt, och du borde sluta. Det är bara brottslingen som man ska skylla brottet på.

  Reply
  • Det är nog du som behöver en reality check. Jag har varken tagit upp Hitler, Balkan, att jag hatar USA eller att terrorism kan botas med lite fredsblommor eller att försöka bortförklara terroristers handlingar. Läs om, läs rätt och läs på vännen. Det finns gott om dokument som har läckt ut, Tony Blair som erkänt och mycket annat som är bevis för det jag påstår.

   Reply
  • Kan man vara mera hjärntvättad än dig?

   Reply
   • Ja, det kan man. Vad är det du opponerar dig på?

    Reply
 2. Jag tror nog det blev lite tokigt här. Du skriver om oberoende källor och valfri media. Vilken media eller annan källa har du använt för att ”gå i spinn” kring USA? Visst finns det en hel exempel som blivit helt fel, men det finns ingen stor konspiration som du insinuerar.

  För övrigt tror jag du har blandat ihop Libyen och Libanon i beskrivningen kring Gaddafi.

  Mitt tips är att fokusera och skriv om det du är bra på. Detta blev bara märkligt.

  Reply
  • ja, jag blandade ihop det och har ändrat det nu. En del av källorna finns längst ned i inlägget. Tack för tipset :)

   Reply
 3. Läs historia? Tja. Den som gör det vet att Rockefellers bl a finansierade just Hitler. det finns faktiskt i de öppna arkiven numera. Att USA är ett sällsynt korrupt land är faktiskt ingen hemlighet – om man bara vågar vara lite kritisk. Deras BNP består till lite drygt 20 % av krigsmateriel. Mer fakta. Och vad tror vi då att denna materiel egentligen skall användas till? USA som nation förlorar såklart pengar på krig. Och liv. Men USAs krigsindustri – samma grabbar som sponsrar alla presidentkandidater sedan Kennedys tid, mer fakta – tjänar grova pengar. IS och alla de andra idioterna är vidriga med sina dåd, men att tro att USA skulle vara oskyldigt – nä, nä. Dags att vakna upp.

  Reply
  • Tack för länken!

   Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Dela med dig

Dela sidan med dina vänner.